Skip to content

Vera Brunink

Geboren in 2004 | Woonplaats: Hollandscheveld | Events

Vera Brunink is op 10-jarige leeftijd begonnen met dammen via een cursus. In haar pupillenperiode heeft ze 3x een NK gespeeld. Haar beste resultaat was een gedeelde 5e plaats. Toen ze de overstap maakte naar het VO, lag haar interesse vooral bij het trainen. Vera is een vaste waarde voor de Hoogeveense damclub en geeft les en organiseert toernooien. Ook zit ze in het team van het Fitter Brein project.

Wat betekent dammen voor jou?
Ik hou wel van een beetje uitdaging en dat kan bij dammen al gauw. Er valt namelijk altijd wel wat nieuws te leren. Ik heb vaak meegemaakt dat ze mij onderschatten als ik tegen iemand dam en dan zijn ze blij verrast als ik van ze win. Er zit namelijk veel meer achter dan alleen maar een paar schijven zetten.  Ik ben echt een volhouder. Als ik iets echt graag wil dan ga ik er voor 110% voor. Soms is het dan vervelend als ik het niet meteen voor elkaar krijg, maar er is altijd een andere weg naar het einddoel!

Ambitie met DroomDamsters
Ik heb al veel ervaring met het organiseren van schooldamtoernooien, NK’s en internationale toernooien. Voor DroomDamsters zet ik me ook graag in op dit vlak. Er staan namelijk mooie events te wachten met DroomDamsters! Het leuke aan events organiseren is dat het toch elke keer weer anders is. Je leert nieuwe mensen kennen en daarmee samen te werken. Je probeert altijd mooier te organiseren dan de vorige keren.

Hobby’s
Volgend schooljaar zit ik in het examenjaar van het vwo. Ik heb m’n havodiploma al maar wou graag nog even doorleren, zodat ik aan het einde van het jaar meer mogelijkheden heb met mijn keuze. Ik spreek graag met vrienden af en zo nu en dan doe ik een rondje op de mountainbike.