Skip to content

NK junioren en aspiranten meisjes

Op dinsdag 20 juli gingen het NK junioren meisjes en het NK aspiranten meisjes van start in Huissen. Bij de aspiranten deden acht meiden mee en bij de junioren slechts drie. De junioren speelden dan ook een dubbele ronde tegen elkaar: één keer met wit en één keer met zwart. Ze waren van tevoren in ieder geval verzekerd van een podiumplek!

De aspiranten meisjes maakten het spannend tot aan de laatste ronde. Voor de laatste ronde waren er nog vier (!) meisjes die kans hadden om kampioene te worden. Uiteindelijk trok Lisa Scholtens uit Slagharen aan het langste eind: vanaf ronde 1 ging ze ook al aan kop. Zij boekte met haar sterke tactische spel mooie resultaten: ze liet slechts twee punten liggen, door remises tegen Fleur Kruysmulder en Luise Gabbert, waarmee ze het toernooi won. Fleur werd met één punt minder knap tweede. Een heel mooi resultaat voor de enige thuisspeelster, die overigens slechts 14 jaar oud is. De ervaren Luise Gabbert werd netjes derde.

Bij de junioren meisjes was het door het kleine deelnemersveld iets minder spannend. Myrthe Kraaijeveld uit Noordeloos, Marie Gabbert uit Bennekom en Nicole de Vries uit Hoogeveen vochten samen om de eerste plek. Twee rondes voor het einde was het echter al duidelijk: Nicole was de nieuwe Nederlands kampioene. Door een remise tussen de andere twee deelneemsters in de 2e ronde wist Nicole bij ingang van de 4e ronde het al: als ze die won, was ze eerste. Ondanks een niet foutloze partij, won ze toch van Myrthe Kraaijeveld en was de eindstand al duidelijk. Marie won door haar sterke spel in de 5e ronde tegen Myrthe zilver, en Myrthe werd dus 3e.

Dankzij de goede organisatie vanuit Huissen en de spannende partijen waren het twee geslaagd toernooien!

Vier hier de uitslagen, partijen en de stand van beide NK’s.