Skip to content

Nicole de Vries

Geboren in 2003 | Woonplaats: Hoogeveen

Nicole de Vries heeft een rijke damcarrière opgebouwd in haar jeugdperiode. Zo is zij maar liefst 2x Nederlands kampioen geworden bij de meisjes en 2x tweede van Nederland bij de pupillen algemeen en de meisjescategorie. Haar grootste prestatie was een Europese titel in 2015. Naast het dammen is ze ook actief in het geven van trainingen aan kinderen op de Hoogeveense Dam Club en is ze betrokken bij het maatschappelijke Fitter Brein project.

 

Wat betekent dammen voor jou?
Wat ik zo leuk vind aan dammen is dat er enorm veel mogelijkheden zijn in het spel. Het is heel bijzonder dat dammen zo nauw steekt: één verkeerde zet kan je de das omdoen. Je moet dus uit al die mogelijkheden het juiste plan vinden, waar soms veel creativiteit voor nodig is. Ik heb niet echt één kracht. Eigenlijk vind ik alles ook leuk om te spelen: ik ben een speelster met een allround stijl. Daarnaast geef ik niet snel op.

Ambities met DroomDamsters
Het niveauverschil tussen de mannen en vrouwen is nu heel groot, wat echt moet veranderen. Mannen zijn niet per definitie beter, maar er zijn veel meer mannen dan vrouwen die dammen. Als er meer meisjes en vrouwen gaan dammen, zal het niveau bij de dames dus ook hoger worden! Kortom, ik ga proberen om meer jonge meisjes te inspireren om ook te gaan dammen!


Hobby’s

Op dit moment zit ik in het examenjaar van vwo. Volgend jaar wil ik de opleiding Liberal Arts and Sciences gaan doen aan de Universiteit in Utrecht, waar ik heel veel zin in heb. Naast school en dammen breng ik mijn vrije tijd voornamelijk door met mijn vrienden. Daarnaast vind ik het heerlijk om te sporten (hardlopen, wandelen met de hond, fitness) om mijn hoofd leeg te maken en te genieten van de frisse lucht.