Skip to content

Natalia Sadowska in actie bij de Grand Prix

De tweevoudig Wereldkampioen dammen, Natalia Sadowska (30) uit Polen, speelt mee aan de eerste Grand Prix van DroomDamsters. Het toernooi vindt op zaterdag 15 januari 2022 plaats in Hoogeveen. Dit wordt het eerste grote toernooi die de nieuwe damvereniging DroomDamsters organiseert. Er is een prijzenpot van 1000 euro. Naast het toernooi organiseert DroomDamsters ook een gratis instaptoernooi met een damclinic voor beginnende damsters, jong en oud.

Grand Prix
DroomDamsters is een online damvereniging. Ze zetten zich in om het meisjes- en vrouwendammen te stimuleren en te promoten. Dit doen ze samen met alle leden, sponsors en partners. “We willen prachtige initiatieven en toernooien organiseren komende jaren. De Grand Prix is eerste grote stap. We hopen hiermee ook oud-damsters en beginnende damsters enthousiast te maken om (weer) te gaan dammen”, zegt voorzitster Nicole de Vries enthousiast. “Er worden dit jaar drie Grand Prix toernooien georganiseerd op verschillende plaatsen in Nederland. De eerste is in mijn eigen woonplaats Hoogeveen. Hoogeveen heeft een grote jeugddamclub met een aantal talentvolle damsters.” 

Wereldkampioene
Nicole is ook erg blij dat de voormalige wereldkampioene naar Hoogeveen komt. “Ik ben erg blij dat Natalia meedoet met ons toernooi. Dit geeft het toernooi extra allure, want ze is een van de beste damsters op de wereld. Ik kijk ernaar uit om tegen haar te mogen spelen.” Natalia is een ambassadrice voor de internationale damsport en vooral voor de damsters. De internationale damgrootmeester bij de vrouwen is voor het eerst wereldkampioene geworden in 2016 door de Nederlandse damster Olga Kamychleeva overtuigend te verslaan in haar eigen thuisland. Ze heroverde de wereldtitel in 2018 nadat ze revanche nam op de Letse Zoja Golubeva in Riga. In de nationale competitie speelt ze al jaren voor Hoogeveen. Dit seizoen is ze ook teamgenoot van Nicole.

Natalia Sadowska
“Ik begon met dammen toen ik 7 was, samen met mijn vader en opa. Een paar maanden later werd er een toernooi georganiseerd op mijn basisschool, die ik verrassend genoeg won. Toen ging ik naar de damclub en begon ik meer en meer toernooien te spelen. De sfeer van de sport vond ik al super leuk, en ik was altijd al een vechter”, zegt Natalia.  Ze heeft de ambities om meer wereldtitels te behalen, maar het belangrijkste vindt ze om haar eigen spel te versterken. Ze heeft een lange weg bewandeld naar haar eerste wereldtitel. “Het is absoluut niet gemakkelijk om wereldkampioen te worden. Allereerst moet je echt van het spel houden, je moet er een grote passie voor hebben en met elke training de schoonheid van dammen proberen te vinden. Je moet nieuwsgierig en gepassioneerd zijn, en je moet ‘out of the box’ kunnen denken. Je persoonlijkheid en je manier van denken spelen ook een enorme rol. Je moet in jezelf geloven, doelen stellen en ambitieus zijn. En onthoud: talent is 20%, maar hard werken is 80%. Als je genoeg tijd besteedt aan jezelf ontwikkelen, komt er ongetwijfeld succes.”

Geef je op!
Alle informatie over de Grand Prix en het instaptoernooi + clinic is te vinden op: www.droomdamsters.nl/grand-prix. Volg DroomDamsters ook op Social Media en bekijk de prachtige promotievideo op de website. De Grand Prix start om 10:00 uur en het instaptoernooi om 14:00 uur. Er wordt gespeeld in MFC De Magneet, Grote Beer 20, 7904 LW Hoogeveen.  Wil je ook meedoen? Geef je dan op via de website of mail ons naar: info@droomdamsters.nl. Deelname is geheel gratis en de organisatie voorziet de deelneemsters van een lunch en diner.