Skip to content

Jasmijn Scholtens

Geboren in 2002 | Woonplaats: Slagharen

Jasmijn Scholtens is tegelijkertijd met haar zusje Lisa Scholtens op de damclub gegaan in Hoogeveen. Toen was ze 9 jaar oud. In haar actieve wedstrijdjaren heeft ze heel wat bereikt. Zo heeft Jasmijn 5 keer meegedaan aan het Nederlands kampioenschap en heeft ze eenmaal een EK en WK gespeeld. Haar beste klassering was een 9e plaats op het EK. Tegenwoordig is Jasmijn actief in de ondersteuning van het project Fitter Brein, geeft ze training aan kinderen en helpt ze mee in de organisatie van events.

Wat betekent dammen voor jou?
Ik hou wel van uitdagingen en  oplossingen bedenken. Het damspel heeft dit allemaal in zich. Ik heb een rustige speelstijl en probeer altijd een stevige formatie op te bouwen in het centrum. Naast het spelen van dammen, vind ik  ook belangrijk dat het gezellig is. Een gezellige sfeer bevordert het spelplezier. Daarnaast draag ik graag mijn damkennis over aan kinderen of ouderen die het damspel willen leren.

Ambities met DroomDamsters
Jasmijn is het gezicht van DroomDamsters. Zo staat ze in volle glorie op posters en banners. Ook speelde ze een verbindende rol in de promotiefilm.
Ik vind het supergaaf om dit te doen en mee te helpen met de promotie van DroomDamsters. Op school vond ik toneel ook altijd wel leuk, dus een fotoshoot of voor de camera te staan is altijd vet. Het meisjes- en vrouwendammen kan wel een boost gebruiken en dat wil ik zo breed mogelijk uitdragen. Daarom help ik graag mee met de PR.

Hobby’s
Ik heb onlangs mijn Vwo-diploma gehaald. Nu ga ik studeren aan de universiteit van Groningen. Ik ga de opleiding Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie studeren. Het lijkt een beetje op bestuurskunde en dat lijkt me erg interessant. Ik heb er erg veel zin in! Naast dammen werk ik ook erg veel in een supermarkt. Daarnaast onderneem ik veel activiteiten met vrienden.