Skip to content

Het damesdammen is aan zet!

Dammend Nederland heeft er een nieuw initiatief bij. DroomDamsters is een online damvereniging die zich inzet voor het ontwikkelen en promoten van het meisjes- en vrouwendammen in Nederland. “We willen het dammen meer onder de aandacht brengen bij de meisjes en de vrouwen. Ook willen we meer gezelligheid met leuke toernooien en andere activiteiten.”

Topspeelsters Denise van Dam (26) en Nicole de Vries (17) zijn de dragers van dit project. Zij worden met kennis ondersteund door de KNDB en vinden in Basalt Bouwadvies een goede partner.

Nicole de Vries is een ervaren damster en heeft in een korte tijd een rijke damcarrière opgebouwd met verschillende nationale en internationale titels. “Wat ik zo leuk vind aan dammen is dat er enorm veel mogelijkheden zijn in het spel. Het is heel bijzonder dat dammen zo nauw steekt: één verkeerde zet kan je de das omdoen. Je moet dus uit al die mogelijkheden het juiste plan vinden, waar soms veel creativiteit voor nodig is. Ik heb niet echt één kracht.” Met DroomDamsters wil ze vooral meer jonge meisjes inspireren om ook te gaan dammen. “Als er meer meisjes en vrouwen gaan dammen, zal het niveau bij de dames ook hoger worden!”

De huidige Nederlands kampioene, Denise van Dam, wil zich meer richten op het sociale aspect en de professionalisering van bestaande meisjes- en vrouwentoernooien. “Soms mis ik de gezelligheid bij damtoernooien. Ik denk dat dit veel leuker kan. Dus meer gezellige activiteiten en toernooien organiseren.”

Basalt Bouwadvies helpt mee in de oprichting van DroomDamsters en maakt het mogelijk om toernooien op te zetten. “We zijn erg trots dat we dit mogelijk kunnen maken.” Basalt is ook nog op zoek naar HBO’ers met een opleiding bouwkunde die goed kunnen rekenen. Het eerste toernooi is vandaag begonnen. Op het NK wordt een beloftentoernooi met vier speelsters uit vier verschillende provincies gehouden.

DroomDamsters is een online vereniging en iedereen kan lid worden van DroomDamsters. Leden zijn vervolgens ‘speciaal lid’ van de KNDB en ontvangen viermaal per jaar de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen van DroomDamsters. Er is een prachtige website gerealiseerd waar veel informatie te vinden is. Ook kan iedereen doneren en kunnen sponsors zich melden om samen leuke activiteiten op te pakken. Zo willen we het meisjes- en vrouwendammen een prachtige toekomst geven. 

DroomDamsters is ook op zoek naar versterking. Ben jij speelster of damliefhebsters en wil je samen met ons mooie plannen bedenken en organiseren? Neem dan contact met ons op!

Voor meer informatie: www.droomdamsters.nl

Word lid en/of doneer