Skip to content

Fienne Martens wint met overmacht meisjestoernooi in Heerde

Op zaterdag 18 mei werd voor de derde keer het meisjestoernooi georganiseerd. In samenwerking met Damclub Ons Genoegen uit Wapenveld werd het toernooi gehouden in het prachtige Gelderse plaatsje Heerde. Heerde ligt aan de rand van de Veluwe en staat bekend om natuur en rijke historie. Ook heeft Heerde de beschikking tot een theater / MFC. In de Heerd vond het meisjestoernooi plaats.

Recordaantal deelneemsters
De organisatie heeft weer een record te pakken. In Heerde deden maar liefst 45 deelneemsters mee. Een mooie stijgende trend.  Zo deden in Lunteren in 2023 40 deelneemsters mee en Hoogeveen in 2024 42 deelneemsters. Het laat maar weer is zien dat er veel behoefte is om meisjestoernooien te organiseren. De meeste deelneemsters in Heerde kwamen uit de regio. Jeugdleider en medeorganisator Henk van Renselaar (Damclub Ons Genoegen Wapenveld) heeft actief gepromoot bij zijn eigen jeugdleden en scholieren waar hij damles geeft.

Fienne Martens opdreef
Er deden meisjes mee in de leeftijden 6 – 15 jaar. Ze speelden allemaal in een grote groep zeven rondes. De winnaar van elke leeftijdscategorie ontvangt een mooie beker. Het toernooi werd gedomineerd door Fienne Martens uit Witharen. Fienne werd in de meivakantie tweede van Nederland. Zij won al haar partijen. Tweede werd Aurelia Schalley uit het Belgische Leuven. Zij scoorde 11 punten. Ook 11 punten, maar een betere weerstand, was de nummer drie Fianna van der Heide uit Winschoten. De sfeer van het toernooi was net zoals altijd erg gezellig en ontspannend.  Alle deelneemsters werden door DroomDamsters getrakteerd op een lunch (patat + snack) en ter afsluiting een waterijsje.  

Meisjestalenten Yulia Bintarovska en Lisa Scholtens in het zonnetje gezet
Bij de start van het toernooi werden de meisjestalenten van de KNDB, Yulia Bintsarovksa uit Kampen en Lisa Scholtens uit Slagharen, in het zonnetje gezet door bestuursleden van DroomDamsters Tessa Kenson en Nicole de Vries. Yulia en Lisa zijn in de meivakantie (samen met Fleur Kruysmulder uit Huissen) twee keer derde geworden bij het WK Landenteams voor Vrouwen in Portugal. Yulia en Lisa begeleidde ook het meisjestoernooi. Naast topsport zetten zij zich graag ook in voor de breedtesport. Lisa deed de paringen en uitslagen en Yulia was de vrolijke arbiter. Beide dames zijn goud waard en mooie boegbeelden voor het meisjesdammen. Zij zetten zich in de toekomst graag in om DroomDamsters verder te helpen. 

De volledige uitslag is op toernooibase te vinden.
 
De prijswinnaars in de leeftijdscategorie:
15 jaar: Nanja Elgersma
14 jaar: (geen deelneemsters)
13 jaar: Fienne Martens
12 jaar: Isabel van de Werfhorst
11 jaar: Aurelia Schalley
10 jaar: Fianna van der Heide
9 jaar: Sophie Duiker
8 jaar: Zoe Spin
7 jaar: Jada Kenson
6 jaar: Floortje Potgieter
Foto: Zainal Palmans