Skip to content

Een spannende dag in Lunteren

De nieuwe vereniging DroomDamsters organiseerde vandaag samen met DES Lunteren haar eerste echte damestoernooi in Lunteren. Er waren maar liefst 18 enthousiaste dames, die de hele dag in de watten werden gelegd door onze sponsor: Basalt Bouwadvies. Er werd een heerlijke lunch geregeld, reiskosten werden netjes vergoed én de hele dag werd gratis drinken aangeboden door DES Lunteren zelf!

Er deden dames van elk niveau, van elke leeftijd en vanuit elke hoek van Nederland mee. Tussen de oudste en de jongste speelster zit maar liefst 61 jaar leeftijdsverschil! Deze gevarieerde groep heeft het spannend gemaakt tot aan de laatste ronde. Er werd gespeeld met het zogenaamde Zwitsers systeem: de winnaars en de verliezers spelen telkens tegen elkaar. Dit zorgde voor hele leuke lotingen en nog leukere partijen.

De favoriet was vanaf het begin Olga Kamychleeva: op papier de sterkste dame van het veld. Ze maakte de hoge verwachtingen meer dan waar, en liet slechts 1 punt liggen tegen Melanie Visser-Voskuil in de laatste ronde. Zo werd zij de terechte winnaar van dit bijzondere damestoernooi. De tweede plaats ging naar de 17-jarige jeugdspeelster Nicole de Vries, met 9 punten uit 6 ronden. De derde plaats werd gedeeld door drie damsters: Lisa Scholtens (16), Melanie Visser-Voskuil (21) en Fleur Kruysmulder (14). Ook de hogere leeftijdsgroepen deden het goed: de bekende Vitalia Doumesh werd keurig 6e.

Al met al was het een geslaagd (en vooral gezellig) toernooi. In de toekomst zullen veel meer soortgelijke toernooitjes worden georganiseerd door DroomDamsters, dus houd onze website in de gaten!

Bekijk de uitslagen en de eindstand hier.