Skip to content

Een fantastische damdag voor de meiden

Het team achter DroomDamsters keek er al reikhalzend naar uit: het organiseren van haar eerste meisjestoernooi. Een damtoernooi voor meisjes tot en met 13 jaar bestond namelijk nog niet binnen de dambond. Voor DroomDamsters is het een prachtige en kansrijke doelgroep, want dit zijn de dammeiden voor de toekomst.

Het was in de voorbereiding van het toernooi wel even spannend bij de organisatie. Hoeveel animo zou hier eigenlijk voor zijn? Genoeg! Met dank aan de verschillende jeugdleiders van Nederland kwamen op zaterdag 24 juni een prachtig aantal van 40 meisjes naar het clubgebouw van DES Lunteren.

Het toernooi bestond uit een mooie mix tussen beginners en ervaren speelsters. Sommige deelneemsters begonnen nog maar net met dammen en anderen hebben het prachtige damspel dit jaar ontdekt via het schooldammen. Ook was er een groep speelsters met ervaring die regelmatig trainen op een damclub of bij een damschool.

Hoe dan ook hadden alle speelsters heel veel zin om lekker te gaan dammen tegen andere damsters uit het land. Bijna alle provincies waren vertegenwoordigd. Er was zelfs iemand uit België gekomen: Aurelia Schalley. Zij heeft met haar ouders speciaal de reis naar Nederland gemaakt om deel te nemen.  

De sfeer was gemoedelijk, sportief en vooral heel gezellig. Op het dambord werd uiteraard gestreden om de punten, maar ook veel geleerd. Een paar speelsters hadden moeite met het slaan en zij werden vriendelijk geholpen door hun tegenstandster. Gelijk al een mooie damles voor de volgende partij. De ervaren speelsters lieten zien dat ze al een stapje verder waren, want zij haalden leuke trucjes uit.

Er werden in totaal zeven rondes gespeeld. Het was Jasmina Benhari uit Hilversum die kampioen werd. Zij behaalde als enige 12 punten. Een knappe prestatie van deze 12-jarige. Zij was net te sterk voor Fienne Martens, Emy van den Berg en Bregje Martens die 11 punten scoorden.

Alle deelneemsters werden goed in de watten gelegd. Zo was er een goed gevulde lunch aangeboden en kregen ze, om de warmte af te koelen, een ijsje. Ook ging niemand met lege handen naar huis. Elke deelneemster ontving een tasje met wat lekkers, een kadobon en een gouden medaille als aandenken. De beste speelsters in elke leeftijdscategorie (6-13 jaar) werden nog beloond met een mooie beker.

DroomDamsters kan terugkijken op een geslaagd toernooi. Een volgend meisjestoernooi gaat er zeker komen. Met de Grand Prix en het Nederlands Kampioenschap Vrouwen heeft DroomDamsters al twee topevenementen in handen en daar kunnen ze met het meisjestoernooi een derde aan toevoegen.  

Bekijk hier de stand en alle uitslagen.