Skip to content

Charell Schuller

Geboren in 2007 | Woonplaats: Hollandscheveld

Charell Schuller is al op 9-jarige leeftijd begonnen met dammen. Toen ze in groep 5 zat deed ze mee met het schooldammen. Samen met haar teamgenoten kwamen ze steeds verder en hebben ze ook het NK gehaald. Dit smaakte naar meer en zo begon haar damavontuur. Om het spelletje steeds meer onder de knie te krijgen besloot ze naar de damclub in Hoogeveen te gaan om nog meer te leren en toernooien te spelen.

Wat  betekent dammen voor jou?
Dammen vind ik echt leuk om te doen. Het damspel bevat namelijk ontelbare verschillende mogelijkheden en je raakt niet uitgeleerd. Ik leer elke partij weer bij. Het is altijd wel grappig als ouderen mij onderschatten en dat ik dan gevaarlijk uit de hoek kan komen. Dan zijn ze erg verrast. Ik ben een echte doorzetter en geef me niet snel gewonnen. Mijn speelstijl is vooral aanvallend. Dit zorgt altijd voor spektakel. Ik heb vier keer meegedaan aan het Nederlands kampioenschap voor meisjes. Mijn beste prestatie was een gedeelde 5e plaats.

Ambities met DroomDamsters
Mijn ambitie is om te laten zien dat dammen voor iedereen is. Ik ben zelf wel een druk persoon en ook dan is dammen geschikt om te beoefenen. Ook vind ik dat dammen een prachtige sport is voor jonge meisjes. Meisjes kunnen namelijk ook heel goed dammen. Ik ga voor DroomDamsters content ontwikkelen voor de Instagram-pagina: foto’s, video’s, vlogs en events. Ik heb  daar veel ervaring in en ik weet hoe wij een groter bereik kunnen halen. We willen vooral de jonge (en ook niet-dammende) doelgroep  aanspreken. Daar zit ik middenin! Kortom, volg @droomdamsters op Instagram!

Hobby’s
Ik zit in het derde jaar van mavo op de Groene Driehoek in Hoogeveen. Ik ben sportief ingesteld. Naast dammen vind ik het ook leuk om lekker te voetballen. Daarnaast breng ik veel vrije tijd door met mijn vrienden. Als ik bij opa ben, dan komt er altijd een dambord op tafel!